Beseda s Arnoštem Vašíčkem pro žáky základní školy

25.09.2017 17:46

Zítra, v úterý 26. září se uskuteční pro žáky 8. a 9. tříd naší základní školy beseda s panem Arnoštem Vašíčkem. Beseda s názvem "Planeta záhad" poodkreje roušku tajemna, zda přežívají v odlehlých koutech světa tajemná zvířata a neznámí tvorové.
Arnošt Vašíček jako první natočil stopy sachamamy – gigantického hadovitého tvora z amazonské džungle. Vzrušující pátrání po dalších záhadných živočiších nás zavedlo do neprostupných pralesů čtyř kontinentů a k primitivním etnickým skupinám, které stále žijí jako v době kamenné.
- Dračí monstra / Obrovitý varan / Psí lidé / Trpasličí humanoidi / Šamani a čarodějové / Kanibalové z Irčan Jaya a další.

ARNOŠT VAŠÍČEK se narodil v Ostravě 27. srpna 1953 a vystudoval Fakultu žurnalistiky UK v Praze  obor filmová a televizní žurnalistika. Kromě novinářské a literární práce se zabýval námořním jachtingem a zúčastnil se tří velkých námořních expedicí. Jeho největším koníčkem je luštění archeologických nálezů, nevysvětlitelných úkazů, tajemných jevů a rituálů a dosud neznámých legend a mýtů.
Je autorem televizních a knižních cyklů Planeta záhad a Setkání s tajemnem. Z jeho knižní tvorby si můžeme dále přečíst titul Tajemná minulost, Zkázy a zázraky, Bytosti odjinud, Utajený svět , Egyptské záhady a v neposlední řadě jeho novou knihu Maska smrti, podle které natáčí ostravské studio České

televize seriál Strážci duší.